Wednesday 4 June 2008

streik kui varasuvine taani elustiil

Pärast karnevali on siin toimunud mitu streiki. Streigid ise sarnanevad visuaalselt karnevalile. Nt nädal tagasi streikisid õpetajad ja lasteaednikud. Nad olid otsustaud end koledatesse roosadesse T-särkidesse riietada ja pidasid parlamendi ees palagani. Olid rock-bandid ja klounid ja limonaadiputka ja puha. Liigelda oli võimatu, tekkis kiusatus neile rattaga kanni sõita.
Täna sattusin medõdede-vendade streigi sisse, sest see leidis neil aset ratta seljas läbi linna sõites ja teisi ratastatud kodanikke häirides. Streikijate rahu ja sõnavabadust turvab politsei, muu rahvas lakkugu seni panni. Meditsiinitöötajad olid sama koledad ja tüütud kui pedagoogid ning laulsid isetehtud protestilaulu. Nõudmine läbi laulusuu oli ikka sama: "Andke pappi!" Või nagu laulis don, kellega koos tänast palagani läbisin: "Andke raha juurde, meil on puudu! Mis me rahaga küll teeme? Mallorcale me sõidame!"
Talvel külma tõttu nad ei streigi. Aga praegu on nii ilusad ilmad, et kohe kisub sõnumiga T-särki selga tirima ja linna peale laiama. Vihmaga vast ka ei viitsiks.

Foto: HOLSTING KLAUS www.politiken.dk

No comments: